Kotona kuntoilu

Koti on meille tärkeä paikka ja moni haluaakin kotiin päästessään usein vain rentoutua ja unohtaa maailman murheet. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kotona voisi harrastaa myös kuntoilua ja liikkumista. Kotona liikkuminen on mahtava tapa säästää aikaa ja rahaa kuntoilun suhteen, sillä vältyt niin liikuntapaikkoihin matkustamiselta kuin myös maksuilta, joita saatetaan periä esimerkiksi kuntosalilla käymisestä.

Paras puoli siinä, että harrastaa liikuntaa kotona, on se että samalla voi tehdä kaikenlaista muutakin. Voit katsoa lempisarjaasi, pelata vaikka www.gamingclub.org/fi:n kautta erilaisia pelejä kannettavalla laitteella, tai sitten vaikkapa kuunnella juuri sitä musiikkia mitä itse haluat; kukaan ei tule sanomaan mitä voit, tai et voi kotonasi tehdä.

Kotona liikkuminen on helppoa aloittaa, etkä tarvitse sen aloittamiseen mitään erikoista! Ainoa mitä tarvitaan, on motivaatio tehdä jotakin.

Miten aloitan kotona liikkumisen?

Moni miettii miten aloittaa, kun puhutaan liikunnan harrastamisesta kotona. Vaihtoehtoja on uskomattoman paljon, joten lähes taivas on rajana tässä. Kotona liikkumiseen et tarvitse mitään apuvälineitä, jos et niitä halua hankkia, mutta jotkut haluavat ostaa kotiin esimerkiksi pieniä liikuntavälineitä, kuten käsipainoja, mattoja ja ynnä muita tarvikkeita. Myös jotkin isommat laitteet, kuten kuntopyörä tai juoksumatto ovat joillekin todella hyviä hankintoja. Toisille ne taas jäävät nurkkaan pölyttymään ja odottamaan käyttäjäänsä. On siis aivan itsestä kiinni, haluaako panostaa isompaan laitteseen, joihinkin apuvälineisiin, tai sitten jättää kokonaan kaikki liikuntavälineet hankkimatta.

Kotona liikkumisen yksinkertaisin muoto on varmasti perinteisen jumpan tekeminen. Jumpan voi tehdä ilman mitään apuvälineitä ja sen voi suunnitella ihan itsekin. Se voi sisältää esimerkiksi erilaisia lihasharjoituksia, kuten kyykkyjä, vatsalihasharjoituksia ja muita, ilman apuvälineitä tehtäviä liikkeitä. Jos kotoa löytyy jotakin liikuntavälineitä, voi ne ottaa mukaan jumppaan.

Toinen tapa on joko ostaa, tai etsiä netistä jokin valmis kotona tehtävä kuntoharjoitus tai jumppa. Näitä löytyy kasapäin, niin maksullisia kuin myös ilmaisia versioita, joten vaihtoehdoista ei todellakaan ole pulaa tällä saralla. Netistä löytyy esimerkiksi useita erikoisempiakin jumppia, kuten vaikkapa joogaa, zumbaa tai pilatesta aivan alottelijoille, joiden harrastaminen on kotona uskomattoman helppoa.